11:00

IK Rex Vit

Referat: IK Sirius FK Poo Svart - IK Rex Vit

Jaha, ja, det var det....vad gör man mot ett lag som tränar tre gånger per vecka under vintersäsongen? Hur mycket de tränar under fotbollens högsäsong vill man ju inte ens tänka på. Bra blir man i varje fall med så mycket träning men personligen tycker jag inte att 10-åringar ska träna så mycket. De har ju skolan att sköta och de måste ju få göra annat också, de ska ju inte bli proffs redan i denna låga ålder, men det är min personliga uppfattning.

Hur som helst så är Sirius ett mycket bra lag och det ända vi kan göra är att kämpa och springa så mycket vi orkar och det tycker jag ändå att vi gjorde idag. Sirius lyckades göra fem mål i första halvlek, varav en straff, och nio i den andra. Men även vi lyckades göra ett mål i andra halvlek och även om vi fick storstryk så känns det alltid skönt att få spräcka nollan på motståndarna. Som vanligt var vi där och petade in en returboll som motståndarnas målvakt släppte ifrån sig efter ett hårt skott från en av våra spelare. Matchen slutade 14-1 till Sirius och vi får gratulera dem till segern.

Dagens match gick på konstgräs och det var nytt för några av våra spelare medan en del fick prova på det redan i våras. Några av spelarna ramlade och fick då känna på att det bränns i huden när man glider på plasten. Personligen var det första gången jag var i kontakt med konstgräs och det kändes lite konstig måste jag säga att springa på plast och gamla gummidäck som var smulade som konfetti. Det fick mig genast att att tänka på gröna, plastiga dörrmattor. Några av våra spelare testade att lyfta på mattan och det gick ju riktigt bra. På min tid som fotbollsspelare så fanns ju inte konstgräs så jag och Anna var genast tvungna att springa ut på planen och slå några passningar för att ha känt på detta konstiga underlag. Vi konstaterade att "gud så roligt det är att kicka boll" men vi föredrar nog vanligt gräs.